fbpx
Menu Close

Frokostmøte 4. november: Hvordan Eksfin og Eksportstrategirådet bidrar til økt norsk konkurransekraft!

Bilde av foredragsholdere på en bakgrunn fra en shippingyard

Vi har gleden av å endelig kunne invitere til et fysisk frokostmøte som denne gang er åpent for både våre medlemmer og andre, og inviterer deg til et innblikk i fremtiden for norsk eksport 4. november fra kl. 08:00-10:00.

Hvordan legge til rette for økt norsk eksport

Eksportkreditt og GIEK er slått sammen til den nye organisasjonen Eksportfinansiering Norge – også kalt Eksfin. Samtidig har det nyopprettede Eksportstrategirådet fått en ny, midlertidig leder på plass.

Bli med på frokostmøte der Tone Lunde Bakker, administrerende direktør i Eksportfinansiering Norge og Christian Chramer, nyansatt midlertidig leder for Eksportstrategirådet, forteller om fremtidsplanene for hver av sine organisasjoner når vi møtes fra kl. 08:00 i Rederiforbundets lokaler.

Frokost serveres fra kl. 08:00 til 08:30.

Meld deg på før det er for sent!

Vi har et begrenset antall plasser. Vi oppfordrer deg derfor til å melde deg på snarest mulig. Påmeldingen stenges 3. november eller når arrangementet er fulltegnet.

Arrangementsinformasjon
Dato: 4. november
Tidspunkt: kl. 08:00 – 10:00
Sted: Norges Rederiforbund, Rådhusgata 25, 0158 Oslo

Påmelding innen 3. november
>> Klikk her for registrering

Program

Det serveres frokost fra kl. 08:00 til 08:30, innleggene starter fra kl. 08:30:

  • Verdiskaping gjennom eksport: Eksfins ambisjon er å bli et enda mer kraftfullt virkemiddel for norske selskaper etter sammenslåingen, ved Tone Lunde Bakker, administrerende direktør i Eksportfinansiering Norge
  • Målrettet satsning på eksport i fellesskap med næringslivet: Hvordan Eksportstrategirådet skal bidra til større muligheter i verdensmarkedene for norske bedrifter, ved Christian Chramer, midlertidig leder for Eksportstrategirådet
  • Kommentar fra næringslivet ved Even Aas, Group Executive Vice President Public Affairs, Communication and Sustainability, Kongsberg Gruppen
  • Moderator: Erik Borgen, president i Singapore-Norway Chamber of Commerce

Tone Lunde Bakker,
Eksportfinansiering Norge

Bilde av Tone Lunde Bakker
Før hun gikk inn i stillingen som administrerende direktør i Eksportfinansiering Norge, var Tone Lunde Bakker daglig leder i Swedbank Norge. Bakker leder bedriftsforsamlingen og valgkomiteen i Equinor, og er utnevnt til “Leadership Champion” i “Woman Entrepreneurs Finance Initative” i regi av Utenriksdepartementet. Bakker har i tillegg mange års erfaring fra ledelse, kundeaktiviteter og kredittarbeid i nordiske forretningsbanker. Hun er utdannet siviløkonom fra Arizona State University.

Christian Chramer,
Eksportstrategirådet

Bilde av Christian Chramer
Christian Chramer er områdedirektør i NHO med ansvar for medlem og region, og har gått inn som midlertidig leder for Eksportstrategirådet. Han har tidligere vært kommunikasjonsdirektør i NHO, regiondirektør for NHO Troms og Svalbard og kommunikasjonsdirektør og fiskeriutsending i Sørøst-Asia for Norges sjømatråd. Chramer har tidligere vært styremedlem i SNCC, har sin utdannelse fra Hærens befalsskole, Krigsskolen, og har en master i ledelse og organisasjon fra UiT Norges Arktiske Universitet.

Even Aas,
Kongsberg Gruppen

 

Photo of Even Aas from Kongsberg
Even Aas er Group Executive Vice President Public Affairs, Communication and Sustainability i Kongsberg Gruppen. Han har tidligere vært ansatt i LO, politisk rådgiver, og statssekretær for handel og skipsfart i Utenriksdepartementet. Han har også jobbet for Telenor som spesialrådgiver. Aas er utdannet sosialøkonom fra Universitetet i Oslo.