fbpx
Menu Close

“China first?” Hvordan vil Bidens presidentskap påvirke USAs forhold til Kina?

to sjakkbrikker med mønster fra USA og Kinas flagg

Noe av det første Joe Biden gjorde som nyvalgt president var å starte oppryddingen i rotet etter Trump. Dag én i det hvite hus resulterte i 17 ulike presidentordrer for å ta tilbake et litt mindre kaotisk USA. Kan dette fortsette inn i en vårrengjøring der det kjølige forholdet mellom USA og Kina tiner i takt med gradestokken?

Hør fra USA-ekspert Jan Arild Snoen og tidligere ambassadør til Kina, Svein Sæther

17. februar inviterer vi til webinar med forfatter, samfunnsdebattant og USA-ekspert Jan Arild Snoen og Svein Sæther, som i over et tiår var Norges ambassadør til Kina.

Eventet er sponset av Wikborg Rein

Wikborg Rein logo

Webinardetaljer

Dato: 17. februar, 08.30-10.00 norsk tid
Registrering: Meld deg på via Zoom innen 15. februar

Moderator

Geir Sviggum, Partner, Wikborg Rein

Geir Sviggum
Geir Sviggum er Partner ved Wikborg Reins Oslo-kontor og er styremedlem i SNCC. Sviggum ledet Wiborg Reins kontor i Shanghai fra 2008 til 2013, og ledet firmaets internasjonale satsning fra 2012 til 2016.

Panelister

Jan Arild Snoen
Forfatter, samfunnsdebattant og USA-ekspert

Jan Arild Snoen, forfatter, samfunnsdebattant og USA-ekspert
Snoen er forfatter, samfunnsdebattant og spaltist i ulike medier, blant annet Aftenposten. Han er en mye brukt kommentator om amerikansk politikk, og utga i 2020 boken Trump-sjokket. Til høsten kommer en ny bok om rivaliseringen mellom USA og Kina.

Svein Sæther
Norges ambassadør til Kina fra 2007 til 2017

Svein Sæther, Norges ambassadør til Kina fra 2007 til 2017
Svein Sæther er en norsk diplomat med lang fartstid fra en rekke utenriksstasjoner. Sæthers opphold i Beijing ble forlenget godt utover vanlig tjenestetid for ambassadører da det oppstod en diplomatisk krise mellom Norge og Kina etter tildelingen av Nobels fredspris til den kinesiske demokratiforkjemperen Liu Xiaobo i 2010.